Mevcut döner sermaye yönetmeliğine göre “performansı” kim üretir?

Mevcut döner sermaye yönetmeliğine göre “performansı” kim üretir?NEVŞEHİR(MHA) Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, pandemi sürecinde gecesi gündüzü olmadan çalışan her bir sağlık çalışanının verdiği emeğin karşılığını amasız, fakatsız alması gerektiğine dikkat çekti.Gündüzpolat, “Sağlık çalışanlarını üreten ya da üretmeyen diye ayırmak bizim bakış açımız değil performansa dayalı ölçüm yapan mevcut döner sermaye yönetmeliğinin getirdiği bir […]

 Mevcut döner sermaye yönetmeliğine göre “performansı” kim üretir?

28.09.2020 - 12:52

Güncelleme : 28.09.2020 - 12:52

Mevcut döner sermaye yönetmeliğine göre “performansı” kim üretir?
NEVŞEHİR(MHA) Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, pandemi sürecinde gecesi gündüzü olmadan çalışan her bir sağlık çalışanının verdiği emeğin karşılığını amasız, fakatsız alması gerektiğine dikkat çekti.
Gündüzpolat, “Sağlık çalışanlarını üreten ya da üretmeyen diye ayırmak bizim bakış açımız değil performansa dayalı ölçüm yapan mevcut döner sermaye yönetmeliğinin getirdiği bir sonuçtur. Mevcut sistem hekimlerin muayene ettikleri hastalar ile değerlendirilmektedir. Bu sistemde diğer sağlık çalışanlarının emeğinin hiçbir karşılığı yoktur. Bizim vurgu yaptığımız nokta sağlık sektöründe oluşan bu haksız değerlendirme sisteminin çarpıklığınadır. Özellikle pandemi sürecinde gecesi gündüzü olmadan çalışan her bir sağlık çalışanı verdiği emeğin karşılığını amasız, fakatsız almalıdır. Sağlık sisteminde; hemşiresinden hekimine, teknisyeninden hizmetlisine kadar her bir personel fedakârca çalışmaktadır. Ancak sistem, hekimler dışında verilen bütün emekleri yok saymaktadır. Biz sağlık çalışanlarının emeğini, alınterini ve performansını yok sayan bu sistemi kabul etmiyoruz. Bu nedenle sistemin yeniden inşa edilerek herkesin hak ettiği ücreti alması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.
Çalıştay ve toplantılar yaparak aylarca üzerinde çalıştığımız bir model geliştirerek Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hükümet yetkileriyle paylaştık. Modelimizin ana kurgusu diğer tüm bakanlıklarda olduğu gibi sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin ve nöbet ücretlerinin merkezi bütçeden ödenmesidir. Ayrıca döner sermaye bütçesinden ödenmesi sebebiyle sağlık çalışanları olarak diğer kamu çalışanlarından daha çok vergi ödemekteyiz. Ek ödemeleri ve nöbet ücretleri, hastane bütçesinden ödendiği sürece sağlık çalışanlarının hak ettiği ücreti almaları asla mümkün olmayacaktır” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın