Tedavide uzay terapi cihazı da kullanılıyor

Tedavide uzay terapi cihazı da kullanılıyor NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde Uzay Terapi Cihazı ile hastalara şifa olmaya devam ediyor. Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine Uzay Terapi Cihazı kurularak hastaların hizmetine sunuluyor. Uzay Terapi Cihazı rehabilitasyon sürecinde aktif ve efektif  kullanılan bir cihaz. Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon […]

 Tedavide uzay terapi cihazı da kullanılıyor

06.03.2023 - 11:50

Güncelleme : 06.03.2023 - 11:50

Tedavide uzay terapi cihazı da kullanılıyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde Uzay Terapi Cihazı ile hastalara şifa olmaya devam ediyor.
Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine Uzay Terapi Cihazı kurularak hastaların hizmetine sunuluyor.
Uzay Terapi Cihazı rehabilitasyon sürecinde aktif ve efektif  kullanılan bir cihaz. Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aslan Sanlı cihaz hakkında şunları kaydetti; ” Uzay Terapi Cihazı tüm rehabilitasyon sürecinde aktif ve efektif  kullanılan bir cihazdır, Uzay Terapi tedavi programına  Serebral Palsi(cp), Felç, İnme, Parkinson, MS, Kas hastalıkları  başta olmak üzere bir çok nörolojik hastalıkta kullanılan tedavi metodudur. Uzay terapisi Serebral Palsi(cp), Felç, Spinal Kord yaralanmaları(svo), Travmatik beyin yaralanmaları ve nöromusküler hastalıklar gibi bir çok durumda kullanılır. Uzay Terapi Metodu yoğun ve spesifik bir egzersiz programına dayanıyor” dedi.
Dr. Sanlı “Patolojik reflekslerin eliminasyonu ve yeni, doğru, fonksiyonel hareket paternlerinin yerleştirilmesinin büyük bir önemi vardır. Uzay terapisi Patolojik hareket kalıplarını azaltır, kuvveti arttırır, kas kontrol ve koordinasyonunu arttırır, dayanıklılığı arttırır; oturma, emekleme ve yürüme gibi fonksiyonel aktiviteleri artırır. Uzay terapisi Patolojik hareket kalıplarını azaltır, kuvveti arttırır, kas kontrol ve koordinasyonunu arttırır, dayanıklılığı arttırır; oturma, emekleme ve yürüme gibi fonksiyonel aktiviteleri artırarak hastaların fonksiyonel olarak daha iyi hareket etmesini sağlar” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın