Acıgöl Belediyesinin ve Acıgöl Dipal’in Erasmus+ başarısı

Acıgöl Belediyesinin ve Acıgöl Dipal’in Erasmus+ başarısı NEVŞEHİR(MHA) Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Stratejik Ortaklıklar alanında Türkiye koordinesinde hazırlanan ve İspanya Ulusal Ajansı’na başvurusu yapılan ‘‘Influence YOUth (I-YOUth)’’ adlı uluslararası AB projesi İspanya koordinatörlüğünde hibe almaya hak kazandı. İspanya, İtalya, Rusya Federasyonu, Romanya ve Türkiye’nin bulunduğu proje kapsamında 20 ay boyunca Acıgöl Belediyesi, Acıgöl Gençlik ve […]

 Acıgöl Belediyesinin ve Acıgöl Dipal’in Erasmus+ başarısı

16.03.2021 - 3:33

Güncelleme : 16.03.2021 - 3:33

Acıgöl Belediyesinin ve Acıgöl Dipal’in Erasmus+ başarısı

NEVŞEHİR(MHA) Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Stratejik Ortaklıklar alanında Türkiye koordinesinde hazırlanan ve İspanya Ulusal Ajansı’na başvurusu yapılan ‘‘Influence YOUth (I-YOUth)’’ adlı uluslararası AB projesi İspanya koordinatörlüğünde hibe almaya hak kazandı. İspanya, İtalya, Rusya Federasyonu, Romanya ve Türkiye’nin bulunduğu proje kapsamında 20 ay boyunca Acıgöl Belediyesi, Acıgöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu lisesi işbirliğinde ve ortaklığında proje çalışmaları yürütülecek ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde toplantılar gerçekleştirilecek.

Acıgöl Belediyesi, Acıgöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Acıgöl Damat İbrahim Paşa Anadolu lisesi işbirliğinde ve ortaklığındaki ve 161 BİN Euro bütçeli ”Influence YOUth (I-YOUth)” adlı AB projesi İspanya koordinatörlüğünde hibe almaya hak kazandı.

Projeden sorumlu İngilizce Öğretmeni Fitnat Tavacı tarafından ‘‘Radikalleşmenin ve Şiddet Kullanımının Önlenmesi’’ üzerine hazırlanan Erasmus+ projesi 20 ay sürecek olup, proje kapsamında Avrupa’nın çeşitli şehirlerine hareketlilikler gerçekleştirilecek.

Projenin ortakları; İspanya (Irun), İtalya (Sassari), Rusya Federasyonu (Veliky Novgorod), Romanya (Braila) ve Türkiye (Nevşehir) olup ilk ev sahipliğini Türkiye yapacak.

Proje kapsamında radikalleşme riski altındaki insanlar, onları eleştirel düşünmeyi teşvik etmeyi ve radikalleşme olgusunu önlemeyi amaçlayan verimli araçlar ve metodolojiler geliştirilecek. Her ortak ülkede yerel ve göçmen gençlerin katılımıyla yerel etkinlikler ve seminerler düzenlenecek, araç seti ve web platformu oluşturulacak. Bu doğrultuda, yeni bir pedagojik araç olarak forum tiyatrosu ve eleştirel düşünme metodolojisi ile birlikte yaygın eğitimin potansiyeli keşfedilecek.

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş yaptığı açıklamada, ‘‘Radikalleşme ve buna bağlı olarak şiddet kullanımı, Avrupa’da ve komşu bölgelerde giderek artan bir endişe konusu haline geldi. Göçmenlere ve mültecilere yönelik saldırılar, propaganda ve şiddet içeren yabancı düşmanlığı ve nefret suçlarında dikkate değer bir artış oldu. Ortaya çıkan tüm bu endişeler, sorunun temel nedenlerini belirlemek ve ele almak için gençlerle çalışma ihtiyacının altını çizmiştir. Projemiz ile aşırılık ve radikalleşmeyi engellemenin yanı sıra gençlerin direncini güçlendirmeye, marjinalleşmeyi önlemeye, eşitliği teşvik etmeye, alternatifleri vurgulamaya ve yaşadıkları topluma uyumlarını sağlamaya katkı sağlanacaktır.  Bu doğrultuda Proje Koordinatörü Fitnat Tavacı’ya kurumlarımıza sağladığı özverili çalışmaları ve değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın