Cumhuriyetle yaşıt okulun eğitim dışında kullanılması eğitimin hafızasını yok etmektir

Cumhuriyetle yaşıt okulun eğitim dışında kullanılması eğitimin hafızasını yok etmektir NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, il merkezinde bulunan eski ilkokul binasının eğitim dışında kullanılma planına tepki gösterdi. Demir, “Cumhuriyet kurumlarından biri olarak bilinen ve neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan Cumhuriyet ilkokulu eski binası valiliğe devredilecek Vilayet Evi sosyal tesis alanı alarak işletmeye açılacakmış. Hala […]

 Cumhuriyetle yaşıt okulun eğitim dışında kullanılması eğitimin hafızasını yok etmektir

08.06.2021 - 9:48

Güncelleme : 08.06.2021 - 9:48

Cumhuriyetle yaşıt okulun eğitim dışında kullanılması eğitimin hafızasını yok etmektir

NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, il merkezinde bulunan eski ilkokul binasının eğitim dışında kullanılma planına tepki gösterdi.

Demir, “Cumhuriyet kurumlarından biri olarak bilinen ve neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan Cumhuriyet ilkokulu eski binası valiliğe devredilecek Vilayet Evi sosyal tesis alanı alarak işletmeye açılacakmış. Hala hazırda Öğretmenevi olarak kullanılan hem çalışan hem de emekli öğretmenlerin vakit geçirip sosyal tesis olarak kullandığı bu bina eğitim çalışanlarının elinden alınarak valilik  sosyal tesisi olarak açılması eğitime ve eğitimcilere yapılan en büyük  saygısızlıktır.12 Ocak 2012 tarihine kadar öğretmenlerden kesilen aidatlarla işletilen kurumda tüm eğitim çalışanlarının emeği vardır. 2015 yılında yapımına başlanılan ve yılan hikayesine dönen yeni öğretmenevinde öğretmenlerimizin ve emeklilerinin kullanabileceği bir sosyal tesiste bulunmamaktadır. Geçmişten günümüze tüm öğretmenlerimizin ve emeklilerin birbiriyle buluşup eğitimin sorunlarının konuşulduğu bir sosyal tesisin hatırasına yapılan saygısızlıktır. Fetö’den kamu kurumlarına hizmet binası olarak kullanılmak üzere alınan binalar dernek, vakıf ve cemaatlere peşkeş çekilirken neden eğitimcilerin elinden bina alınarak sosyal tesis yapılıyor. Bu binalar peşkeş çekilmeyip Vilayet Evi sosyal tesis olarak kullanılabilirdi. Atmış yıl ilkokul olarak hizmet veren ve 1984 yılında  Öğretmen evi olarak kullanılmaya başlanılan Cumhuriyetle yaşıt olan eski Cumhuriyet ilkokulu giriş orijinal Kapısı üzerindeki kitabede; eski Türkçe ile “İlk Cumhuriyet Mektebi 1926” yazıyor. Ayrıca önünde iki çeşme vardır. Birisi “Gazi Mustafa Kemal Paşa” diğeri ” İstiklal ” çeşmesidir. Bu çeşmeden su içerek büyüyen ve Nevşehir ve ülkemize hizmet eden bir çok önemli şahsiyetler yetişmiştir. Bu kadar Eğitimin hafızası olan bir binanın Eğitim alanı dışında kullanılması eğitime ve Cumhuriyet tarihine yapılan saygısızlıktır. Bütün eğitimcilerin ortak kararı ve isteği bu binanın eğitim müzesi, bahçesinin sosyal tesis olarak devam etmesidir. Eğer Vilayet Evi sosyal tesisi yapılacaksa 1923 yılından16.09.1989 tarihine kadar Hükümet binası ve Valilik binası olarak hizmet veren bina yapılabilir. Bu yapılarak tarihe de sahip çıkılmış olur. Nevşehir de Cumhuriyetle yaşıt bir kuruma ve kültürümüze sahip çıkmak aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençleri yetiştiren öğretmenlere sahip çıkmaktır. Okulumuz bizimdir bizim olmaya devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın