MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI TİYATRO SAHNESİNDE

MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI TİYATRO SAHNESİNDE İstiklal şairi Ersoy’un hayatı, Milli Mücadele’ye katkıları ve yazarlık yönünün anlatıldığı “Akif Olmak” oyunu Nevşehir’de sahnelendi. Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kısıtlı sayıda tiyatroseverin katılımıyla gerçekleşti. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu […]

 MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI TİYATRO SAHNESİNDE

12.03.2021 - 15:58

Güncelleme : 12.03.2021 - 15:58

MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI TİYATRO SAHNESİNDE

İstiklal şairi Ersoy’un hayatı, Milli Mücadele’ye katkıları ve yazarlık yönünün anlatıldığı “Akif Olmak” oyunu Nevşehir’de sahnelendi.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kısıtlı sayıda tiyatroseverin katılımıyla gerçekleşti.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan, Hasan Özaşlamacı’nın yazıp yönettiği oyunda, Cem Kurtoğlu, Sefa Kırgız, Emre Uluocak ve Doruk Şengezer rol aldı.

Nevşehir Belediyesi’nin web tv kanalı olan tvnev ‘in sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan oyun sonunda Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran eşi Nejla Savran ile birlikte oyuncuları tebrik ederek çiçek verdi.

İstiklal Marşı’nın bir milletin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Milli şairin 100 yıl önce kaleme aldığı İstiklal Marşı ile 7’den 70’e herkese millet olma şuurunu aşıladığını, her bir mısrası ile Türk milletinin istiklal mücadelesini geleceğe taşıdığını kaydetti.

Belediye Başkanı Savran, İstiklal Marşı’nın, korkmayan, vatan aşkını tüm kalbiyle hisseden, kimsenin himayesi altında yaşayamayacak olan, özgür, bağımsız, şanlı bayrağı nazlı nazlı dalgalansın diye vatanı için göğsünü siper eden Türk milletinin ruhu, karakteri ve duruşu olduğunu söyledi.

Savran, “Evet, Türk Milleti’nin vatan sevgisi, milli mücadele ruhu, inancı Akif’in kalemiyle dile gelmiştir. Milletin ıstırabını derinden hisseden Akif, milli mücadele ruhuna tercüman olan o eşsiz şiiri kaleme almıştır. Öyle bir şiir çıkmıştır ki ortaya… Bir ulusun var olma mücadelesini, özgürlük aşkını, toprakları için neler yapabileceğini, birlikteliğin gücünü ortaya koyduğu gibi Türk milletinin karakterini de göstermiştir” dedi.

Bugünün gençlerinin de, vatan, bayrak, hürriyet kavramlarını iliklerine kadar hissettiklerine gönülden inandığını vurgulayan Savran, “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım” diyen Akif’in ruhunun yani Türk milletinin karakterinin Asım’ın neslinde yaşadığını söyledi.

Savran sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kanayan bir yara gördüğünde ciğerin yanıyorsa, “Adam aldırma da geç git” diyemiyorsan, onu söndürmek için elinden geleni yapıyorsan, azimle, umutla, inançla, aşkla gayret ediyor, üretiyorsan işte sen de Asım’ın neslisin. Mehmet Akif, ölüm döşeğindeyken, ‘Bu İstiklal Marşı’nı kimse yazamaz, ben dahi yazamam. Allah bu millete bir daha bir İstiklal Marşı yazdırmasın.’ diye haykırmıştır. Allah bu millete bir daha ‘İstiklal Marşı’ yazdırmasın! Sözlerime Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un duasıyla son verirken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve Milli Şair’imiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun”

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın