DEVL ALTYAPI VE SICAK ASFALT YATIRIMLARI İÇİN START VERİLDİ Nevşehir Belediyesi’nin 2022 yılı yatırım programında yer alan altyapı yenileme ve sıcak asfalt serimi için çalışmalar 15 Temmuz, 2000 Evler ve 350 Evler Mahallesi’nde başladı. Yıl içerisinde şehrin farklı mahallelerinde yaklaşık 110 milyon liralık altyapı ve sıcak asfalt çalışması gerçekleştirecek olan Nevşehir Belediyesi, şehir içi toplu […]

16.04.2022 - 11:14

Güncelleme : 16.04.2022 - 11:14

DEVL ALTYAPI VE SICAK ASFALT YATIRIMLARI İÇİN START VERİLDİ

Nevşehir Belediyesi’nin 2022 yılı yatırım programında yer alan altyapı yenileme ve sıcak asfalt serimi için çalışmalar 15 Temmuz, 2000 Evler ve 350 Evler Mahallesi’nde başladı. Yıl içerisinde şehrin farklı mahallelerinde yaklaşık 110 milyon liralık altyapı ve sıcak asfalt çalışması gerçekleştirecek olan Nevşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşım güzergâhlarının tamamına sıcak asfalt sererek hem ulaşım konforunu arttıracak hem de şehri modern bir altyapıya kavuşturacak.

Nevşehir Belediyesi tarafından 2022 yatırım programında yer alan altyapı ve üstyapı yatırımları için çalışmalara bu sabah başlandı.

‘İLK ÇALIŞMA 15 TEMMUZ, 2000 EVLER VE 350 EVLER MAHALLELERİNDE’

Sene başında belirlenen çalışma takvimi çerçevesinde ilk çalışma için 15 Temmuz Mahallesi’nde Şifa Cami yanından Sulusaray Kavşağına uzanan 161. Sokak ve 50. Sokak ile 2000 Evler Mahallesi TOKİ bölgesindeki 39. Sokak ve 350 Evler Mahallesi’ndeki Gökkuşağı Sokak’ta yol söküm işlemlerine başlandı.

Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilecek olan çalışmalar çerçevesinde Devlet Hastanesi yakınlarındaki Şifa Cami yanından Sulusaray Kavşağı’na uzanan yolda ilk olarak içme suyu ve kanalizasyon hattı yenilenerek bölgede ilk kez yağmur suyu hattı döşenecek.

Ardından sıcak asfalt ile kâplanacak olan yol boyunca yaya kaldırımlar da yenilenerek ağaçlandırma çalışması yapılacak.

Belediye ekipleri aynı şekilde 350 Evler Mahallesi’ndeki Gökkuşağı Sokak’ta da altyapıyı yenileyerek sıcak asfalt serimi gerçekleştirecek.

Hafta sonu sabah erken saatlerde başlayan çalışmaları beraberinde başkan yardımcıları Ersin Erol ve Furkan Feralan ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “. Belediyemiz şehrimizin modern bir altyapıya kavuşması, şehir içi ulaşım konforunun artırılması ve vatandaşlarımızın daha güzel ve modern bir şehirde yaşamaları için durmadan çalışıyor. Bu güzel şehrin insanların hizmetin en iyisini hak ediyor ve bizler de onlar için tüm gücümüzle çalışacağız.” dedi.

‘2 YILDA SICAK ASFALT REKORU KIRIYORUZ’

Gerçekleştirilen çalışma ile birlikte yol sökümünün tamamlanmasının ardından Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin bu bölgelerde içme suyu ve kanalizasyon hattını yenileyerek yağmur suyu hatlarını döşeyeceklerini kaydeden Savran, bu sayede bu bölgelerde altyapıdan kaynaklı su kesintilerini en aza indirerek modern bir altyapı inşa edeceklerini vurguladı.

Altyapı çalışmalarının ardından ise Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sıcak asfalt serimi yaparak yaya kaldırımlarını yenileceğini anlatan Savran, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilecek olan refüj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla bu sokakların adeta çehresinin değişeceğini kaydetti.

Savran, “2022 yılının altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarının startını bugün verdik. Mevsim şartlarından dolayı Nisan ayının ortasına kadar beklemek zorunda kaldık. Geçtiğimiz yıl 154 bin metrekare yani yaklaşık 14 km sıcak asfalt yaptık. Bu yıl ise 160 bin metre kareyi geçkin sıcak asfalt serimi yapacağı. Bu da yaklaşık 20 km oluyor. Geçtiğimiz yıl ile bu yıl yürüttüğümüz çalışma ile birlikte şehir içi toplu taşıma araçlarının geçtiği her yol sıcak asfalta kavuşacak. Bu yıl son aylarına kadar bu hedefi gerçekleştirmiş olacağız. Vatandaşlarımızın ulaşım konforu için durmadan çalışacağız. Bu yıl ilk çalışmamızı Şifa Cami yanından Sulusaray Kavşağı’na uzanan yolda başlattık. Bunun sebebi bayram öncesi yoğun trafiğin olduğu bölgelerde vatandaşlarımıza fazla rahatsızlık vermek istedik. Bayrama kadar da bu bölgenin altyapısını bitireceğiz. 2021 yılında Nevşehir tarihinin bir yılda en fazla altyapı ve sıcak asfalt çalışmasını yaparak rekor kırdık. Bu yılki çalışma programımızdaki yatırımlarımızın tamamlanması ile birlikte Nevşehir Belediyesi tarihi boyunca yapılan sıcak asfalttan daha fazla sıcak asfaltı 2 yıl içinde tamamlamış olacağız. “ diye konuştu.

‘2022 YILINDA ALTYAPI YENİLEME VE SICAK ASFALT İÇİN YAKLAŞIK 110 MİLYON LİRALIK YATIRIM’

Bu arada Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Belediyesi’nin 2022 yılında altyapı yenileme ve sıcak asfalt serimi çalışması gerçekleştireceği bölgeleri de kamuoyu ile paylaştı.

Yapılacak olan çalışmalar ile birlikte hem altyapı problemini en aza indirerek altyapıdan kaynaklı su arızalarını en aza indirmeyi planladıkları hem de şehir içi ulaşım konforunu arttıracaklarını ifade eden Savran, 2022 yılında gerçekleştirecekleri altyapı ve sıcak asfalt çalışmaları için 110 milyon lirayı aşkın bir yatırım planladıklarını vurguladı.

 

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın